in

MilujuMiluju WTFWTF OMGOMG SmutekSmutek

Lulu: Mít největší prsa v Česku je ta nejlepší investice!

„Plastická chirurgie již není tabu. Mladá generace ji často vnímá jako běžnou součást péče o zevnějšek a estetická medicína si dokáže poradit s celou škálou nedostatků či vad na kráse…Navíc moderní technologie a neinvazivní metody postupují obrovským tempem,“ uvedl nedávno pro časopis Forbes plastický chirurg Pavel Horyna. 

Celosvětově je pak nejčastějším chirurgickým zákrokem zvětšení prsou, modelace prsou, dále liposukce či operace očních víček, které je stále více využívána i muži, a velmi oblíbenými jsou také liftingy různých částí těla a estetické úpravy pomocí botoxu, anebo za pomoci kyseliny hyaluronové. A co lidi k operacím vlastně vede a proč po úpravách zvhledu tolik touží? Na tyto otázky existuje několik odpovědí…Psychologové se většinou shodují v tom, že za tím stojí pocit vlastní nedostatečnosti, anebo nízkého sebevědomí, a současně i určitý tlak ze strany společnosti, která je povrchní a hodnotu člověku prvotně vnímá na základě vzhledu…Lékaři, a to zejména ti, kteří se plastickou chirurgií živí, pak svou práci prezentují tak, že svým pacientům vlastně pomáhají, neboť jim umožňují cítit se lépe, anebo přitažlivěji…Jsou ale i tací, kteří upozorňují i na nepříznivé vlivy, které plastické operace mohou přinést a poukazují také na možný vznik závislosti…„Dysmorfofobie se vyznačuje přesvědčením jedince o tom, že některá z částí jeho těla je nedokonalá a vyžaduje úpravu. Jedinec je však se svým tělem nebo s jeho částí nespokojen vždy, a to i po jakékoliv úpravě či zdokonalení,“ tvrdí například již zmíněný MUDr. Horyna.

A jelikož se jedná o palčivé téma a téma, které se dotýká stále většího počtu lidí, objevilo se před pár dny také v pořadu Máte slovo, kam si Michaela Jílková pozvala několik odborníků a také známou influencerku Zdeňku Černou, alias Lulu. Zdeňka, která se aktivně věnuje fitness, vstoupila do povědomí veřejnosti nejen tím, že byla milenkou MMA bijce Karlose Vémoly, ale také tím, že je majitelkou téměř největších prsou v České republice a brzy bude majitelkou i skutečně největších prsou v České republice! 

Nyní se totiž Zdeňka pyšní velikostí deset, tedy implantátem ve velikosti 1 050 ml! Ráda by však svá prsa zvětšila až na velikost 2 000 ml, avšak tato velikost není v řadě evropských zemí podporována! Lulu se ale svého snu nevzdala a nalezla kliniku v Belgii, kde jí umožní zvětšení za pomoci tzv. expandérů, tedy implantátů, které jsou plněny fyziologickým roztokem a jsou možné doplňovat injekčně až do velikosti 3000 ml!

 

„Mě by psychicky zničilo, kdybych nemohla chodit na opakované plastiky…Za dva měsíce jdu na další! Na zvětšení prsou! A splním si tak svůj sen! prohlásila Lulu v pořadu České televize Máte slovo. Moderátorku ale zajímalo, zda již taková operace nemůže být pro Lulu spíše nebezpečná? „Samozřejmě jsem se nejdřív hodně informovala. Mám i přátele, kteří postoupili ty samé operace, na které se chystám. Myslím, že mám informovanost takovou, že ta rizika a výhody dokážu odhadnout. Za mě je všechno v pohodě a nebojím se do toho jít! Nebojím se například ani prasknutí implantátu, neboť lékař zhodnotil, že moje kůže je dost elastická. Každý člověk si to musí zvážit sám!“ odpověděla moderátorce Jílkové Lulu. 

V pořadu se ale jako host objevila i docentka Lucie Bačáková, která je vedoucí skupiny Bioarteficiální struktury pro náhradu a regeneraci poškozených tkáních v rámci Fyziologického ústavu AV ČR, a která zde několikrát upozornila na případná rizika…„Ty implantáty, polymerní, jsou považovány za velmi odolný materiál…Prostředí v organismu je ale vysoce korozní…A z každého materiálu se později uvolňují částice a ionty, které mohou mít zánětlivá působení. Závisí ale na individuálním pacientovi…Zřejmě má paní Lulu štěstí, že ta reakce jejího těla není tak bouřlivá. Nechápu ale, proč ještě potřebuje další zvětšení, když má poprsí dostatečně velké. Připadá mi to zbytečné,“ uvedla docentka, která nechápe, proč se Zdeňka tolik hrne do dalšího zvětšení. 

„Já se nehrnu, zvažovala jsem to důkladně rok. Už mě to prostě nudí a chci změnu! Po určité době prostě tu změnu těla, anebo obličeje, potřebuji. Jsem rozhodnutá a vím, že do toho půjdu! Moje tělo je něco, s čím pracuju dennodenně a dělám to jak z profesionálních důvodů, tak i ze soukromých. I partneři a jejich fetiš v tom hrají roli…A pracovně je to ta nejlepší investice!“ hájila své rozhodnutí Lulu. Zmínky o nutnosti takové změny ale zaujaly přítomného psychologa Jana Kulhánka, který prohlásil, že změny by nás měly obohacovat zejména v psychické rovině…A upozornil také na již zmíněnou možnost vzniku závislosti či dokonce posedlosti…

A jelikož se diskuze dostala také k problému stárnutí a jeho řešení prostřednictvím estetických úprav, vznesla Michaela Jílková další z palčivých otázek…Tedy, zda je stárnutí, anebo stáří, ostuda? „No, v dnešní době to bohužel začíná…Tento pojem…A to si nemyslím jen já, ale většina lidí díky sociálním sítím!“ zareagovala na otázku moderátorky Lulu. „To bylo odjakživa, že lidi udělali pro vzhled cokoli,“ připomněl další host, a to plastický chirurg Petros Christodoulou, s čímž souhlasila i Lulu: „Přesně, například ty korzety ve středověku…Jak to muselo tlačit na vnitřnosti…Takže to není jen záležitost této doby. Je to v lidech!“  https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/224411030520022/

Docentka Bačáková však připomněla, že to, jak vypadají lidé po mnohaletém chození na plastické operace, můžeme nejlépe vidět na příkladu některých hollywoodských hvězd, kdy člověk nakonec vypadá mnohem hůř, než kdyby nikdy na žádné operace nechodil…Samozřejmě se taky bojím stárnutí. Zatím botox. A čím budu starší, tak ten facelift taky třeba budu chtít, ale to až tak v padesát…Obávám se toho, vím, že jsou rizika…Například to, jak to bude vypadat a že se třeba už ani sama nepoznám…Takže jsem si vědoma rizik a jdu jen do těch procedur, kde si myslím, že ta rizika jsou nízká!“ uvedla Lulu. 

A jaká jsou tedy rizika, která byla v rámci pořadu zmíněna plastickými chirurgy? „Implantát se může zrotovat, i když u těch speciálních to není. Ale většinou to, co se používá, se může otočit. Pak když implantát klesne, zrotuje, anebo se posunuje, tak si to může vyžádat další operaci. A každá operace nese nějaké to riziko…Dalším rizikem je to, že se kolem implantátu vytvoří pouzdro z vaziva, které se může ztlušťovat a stahovat, a to může být jak bolestivé, tak člověka přivést k další operaci,“ uvedl plastický chirurg Christodoulou, který důrazně varoval i před návštěvami různých salónů, kde nedostatečně akreditovaní pracovníci aplikují botox či kyselinu hyaluronovou…„Pokud se výplň aplikuje omylem do cévy, tak může znekrotizovat část obličeje, nosu, anebo můžete oslepnout. A když je pak například sterilita na nižší úrovni, tedy, že se bakterie dostane na cizí materiál, tak se jí už nikdy nezbavíte…,“ doplnil ještě chirurg.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Komentář

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Intelektuál nebo šarmantní seladon? Muž Váha!

Agáta: Mesarošová a Soukup? Nechápu, čí je to hra!