in

Monika Binias: Chtěla bych ještě jedno dítě

Podcast Nevím no se na internetové scéně objevil teprve před pár měsíci a i přes řadu kontroverzní, či negativních reakcí z řad sledujích, si získal své stálé podporovatele. Podcast, který si uživatelé sociálních sítí mohou předplatit na platformě Herohero a jeho zkrácenou část pak sledovat na Youtube kanále, začala vydávat Monika Binias se svou kamarádkou Veronikou. Monika Binias, kterou zná široká veřejnost spíše pod jménem Monika Štiková, se v roce 2015 objevila například v pořadu Tchýně, kde řešila vztahové peripetie v českých rodinách a o několik let později i v reality show Štikovi. V této rodinné show pak mohli diváci televizních sledovat Moniku ještě s jejím bývalým manželem Michalem a jejich společnými dcerami Ornellou a Charlotte.

A na co se Monika Binias se svou kamarádkou zaměřila v podcastu Nevím no tentokrát? Na téma menopauzy, kterému ve společnosti stále není věnován dostatek pozornosti a přitom se jedná o téma, která se týká života každé ženy. Neboť každá žena se dostane do věku, kdy se jí pravidelná menstruace, na kterou byla do té doby zvyklá, začne opožďovat a kdy jednoho dne přestane úplně. To se sice může jevit jako něco, co je zcela běžné a bez problémů přijatelné, ne však každá žena na tuto novou skutečnost reaguje pozitivně. Ano, jsou takové, pro které je to úleva, pro jiné to ale může být cesta do deprese a pro řadu žen i spouštěč nečekaných zdravotních problémů…Neboť je celá řada žen, u kterých menopauzální syndrom provází nepříjemné příznaky, jakými jsou například návaly horka, pocení, problémy se spánkem, podrážněnost, závratě, snížená chuť na sex, bolesti kloubů, úzkost či plačtivost.

V podcastu ale nebylo probráno pouze to, jak může menopauzální syndrom na ženy působit…Monika se totiž své kamarádce rovněž svěřila, že by se ještě ráda stala matkou. A nebylo to ani poprvé, kdy o své touze po dítěti promluvila veřejně. Monika Binias se v roce 2019 rozvedla se svým manželem, a to po více než pětadvaceti letech, přičemž mnohé překvapila tím, že vstoupila do vztahu s o mnoho let mladším partnerem. Za Petra Biniase se posléze i provdala a zdá se, že je s ním v posledních letech více než šťastná.

Co se však týče otázky případného dítětě, nemají partneři tak úplně stejný názor, neboť Petrovi situace vyhovuje tak, jak je a po dětech nijak výrazně netouží. “Petr tak bojoval proti dítěti, že já jsem si říkala, že tohle snad nemá smysl a že už jsem si fakt přála, abych to neměla…,” přiznala tak Monika kamarádce, že u ní dosud k menopauze nedošlo. “Ale on tiše doufá, že jak mi bude padesát dva, tak ta pravděpodobnost už je menší…A já mu říkám, já bych ti to tak, ty chytráku, přála,” zasmála se Binias. Veronika však celou záležitost vnímá trochu odlišně a zřejmě i více racionálně, neboť se zeptala: “A nemyslíš, že to je už nezodpovědný, mít tak pozdě dítě?” Načež jí Monika odpověděla: “Hele, já si myslím, že někdo je starej ve dvaceti a neschopnej v pětadvaceti…Já neměla problém, když děti řvaly celou noc. Při Charlottě to bylo daleko jednodušší, takže si myslím, že při třetím dítěti zvládneš úplně v pohodě i sama sebe. A tak si myslím, že někdo je prostě geneticky akční a dlouho mladej. A že je to v tom rodě, že jsi aktivní…A moje máma s tátou jsou pořád hodně aktivní.” 

Veronika si to ale nenechala jen tak vyvrátit a argumentovala dála: “Ale s tím dítětem nemáš takový klid. Ta domácnost má úplně jinou dynamiku. Já už bych chtěla mít v padesáti klid…” Monika důvody odlišného názoru akceptovala, připustila však, že když má člověk mladšího partnera a vidí, jak je úžasný, tak si říká, jak by to všechno mohlo být fajn a že i to dítě člověka omladí. “Tuhle jsem se obrátila na manžela a říkala jsem mu, možná máš pravdu…Možná člověk nemusí mít dítě, aby byl šťastný. Ale mine den a já si stejnak uvnitř říkám – že by to možná bylo fajn…Ne dvě…To v žádném případě! Ale je fakt, že už to tak nemám stoprocentě…Ale pořád to cítím tak na osmdesát procent, že ano a na dvacet procent, že ne,” dopnila ještě Binias.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Aleš Bejr: Adélo, já vás s Reném oddám!

Barbora Mlejnková: Přitahují mě hezké a holčičí holky!