in

Barbora Mlejnková: Chlapi jsou teď zženštilí. Chlap má lovit „mamuty“!

V posledních letech je v rámci široké veřejností často probíráno téma, zda jsou dnešní muži méně mužní než v dřívějších dobách…V této souvislosti je pak i obvykle zmiňován termín zženštilost…Tedy, zda se muži svým chováním stále více nepodobají ženám, jestli se jim příliš nepřizpůsobují, či jaké role by dnes vlastně měli, anebo neměli, muži plnit. V dávné historii byli muži vnímáni jako bojovníci, ochránci a lovci. Atributy tohoto typického mužského chování se však stále více vytrácí a je to i přirozené, neboť kde by měli být současní muži bojovníky a lovci? Za klávesnici v dobře vytopené kanceláři, anebo snad v diskuzích na sociálních sítích? Objevují se i posměšky, že dnešní mladí muži jsou ufňukánci, kteří naplno využívají plnou penzi maminčina hotelu, který následně maximálně vymění za servis a ochranu partnerčiny sukně, anebo že jim chybí vojna.

Často ale bývá obtížné najít jakýsi střed, který by v partnerském vztahu vyhovoval oběma stranám. Ženy totiž na jednu stranu vyžadují, aby muži byli citliví a chápaví k jejich potřebám, pomáhali v domácnosti a s výchovou dětí…Na druhou stranu pro ně však takový muž po určité době ztrácí svou přitažlivost. A když naopak chtějí, aby byl muž ctižádostivý a byl tím, kdo jim zajistí materiální jistoty a kvalitní zázemí, následně se stěžují, že se dostatečně nevěnuje jim a dětem. Jak tedy najít určitý kompromis, který by vyhovoval všem, a to po všech stránkách, zůstává nadále otázkou…A otázkou zůstává i to, zda dnes nejsou některé ženy naopak příliš maskulinní, což může mít za následek, že muži tak více vstupují do ženské energie. 

Tyto otázky se dostaly na přetřes i v podcastu Bez Pózy, což je podcast Agáty Hanychové a Vincenta Navrátila na platformě Herohero.co. Oba sourozenci si tentokrát pozvali zajímavého hosta, a to Barboru Mlejnkovou, která je bývalou profesionální hráčkou pokeru. V tomto případě pak téma dostalo ještě širší záběr, neboť Bára se nijak netají tím, že v partnerských vztazích preferuje soužití se ženou. Velká část internetové scény Barboru také zná nejen jako jednu z účastnic oblíbené reality show Survivor, ale jako bývalou partnerku influencerky Veroniky Biasiol. 

Vincenta například zajímalo i to, zda je Bára stoprocentně homosexuální. „Jsem stoprocentně homosexuální, ale určitě bych radši spala s hezkým chlapem, než se šerednou ženskou,“ odpověděla Vincentovi Bára. „A spala jsi někdy s chlapem?“ zeptal se ještě Vincent.

„X-krát…Na začátku jsem si říkala, přece nejsem na holky? Ono nás tenkrát moc nebylo, takže já si furt říkala, že třeba jen nebyl dost dobrej…Tak jsem něco pozkoušela…A pak vlastně, když jsem byla párkrát rozejitá, tak na to nějak došlo, protože jsem většinou měla z těch holek zlomené srdce. Tak jsem si říkala – a nebylo by mi líp s tím chlapem, protože já si s chlapy hrozně rozumím. Já s chlapy vůbec nemám problém. Jen se nezamiluji. Jako ten sex mi nevadí, ale vadí mi to okolo. To líbání, mazlení a hlazení…,” upřesnila ještě Bára. „A není to spíš trendy, být lesba?“ položila zvláštní otázku Agátu…„Možná ti chlapi stojí tak za hovno, že nic jiného nezbývá, než žít s holkou…Chlapi jsou teď takoví zženštilí…Nejsou to chlapi, no…Myslím, že člověk má být přirozený a svůj. A ti chlapi ze sebe dělají něco, co nejsou. A pak se to snaží dohánět nějakým vizuálem, což mi přijde jako úplný hardcore. A mně by taky vadilo mít chlapa furt doma. Chlap má lovit mamuty!“ prohlásila Bára. 

A v tomto podcastu tak následně došlo k diskuzi, co za tímto chováním mužů a žen vlastně ve skutečnosti stojí, neboť většina lidského jednání mívá své důvody a také své příčiny a následky…„A není to tím, že ženský teď nejsou moc ženský? Já s tebou stoprocentně souhlasím, ale holky taky bývají míň holky… Já mám teď třeba holku, která mi umožní být tím chlapem. A od té doby jsem o hodně mužnější! A moje holka mi pak říká, že si tak může dovolit být mnohem víc holčičí,“ zamyslel se nad komplikovaným tématem Vincent. „Já vedle sebe potřebuji mít holčičí holku, abych si mohla dovolit být – v uvozovkách – tím chlapem. A taky se cítím dobře! Takže to, o čem mluvíš, je to samé,“ odpověděla chápavě Bára. Celé téma pak uzavřela Agáta, která se v podcastu svěřila s tím, že si ještě nikdy s žádným mužem nemohla dovolit být tzv. holčičí: „A je to tím, že prostě mám ty koule, anebo je nemají ti chlapi.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Velký milovník žen Felix Slováček: Jako chlap pořád stoprocentně funguju!

Muž rak. Romantický snílek nebo cynický pragmatik?