in

Jak poznáte, že se mu líbíte?

Partnerské vztahy nebývají vždycky jednoduché. Existují však faktory, které komunikaci mezi mužem a ženou usnadňují. Jedním z takových faktorů je například to, když partneři sdílejí podobné zájmy nebo hodnoty, neboť v takovém případě je snazší najít společné téma či si celkově lépe rozumět. V zájmu udržení kvalitní komunikace ale nezapomínejte na zachování vzájemného respektu a využívání empatie, přičemž se snažte akceptovat i potřeby toho druhého. 

A co by v partnerské komunikaci rozhodně nemělo chybět? Otevřenost a upřímnost! To jsou totiž klíčové předpoklady, jež napomáhají předcházet nedorozuměním a posilují vzájemnou důvěru! Důležité je rovněž vědomí toho, že muži a ženy komunikují odlišně. Muži mají tendenci více se orientovat na řešení problémů, naproti tomu ženy spíše hledají emocionální podporu a porozumění. 

Jednou z častých otázek, které si ženy kladou je, jak poznat, zda se líbí muži, kterého si vyhlédly? Nyní si tak představme několik univerzálních bodů, které zaručují, že se muži líbíte! Berte přitom ale v úvahu, že každý muž je jedinečný a projevy jeho zájmu se tak mohou lišit.

1. Oční kontakt

Pokud s vámi muž udržuje dlouhý a přímý oční kontakt, obvykle to znamená, že ho zajímáte! Ale i krátké a nervózní pohledy, které se opakují, mohou naznačovat, že se snaží zjistit, jak na něj budete reagovat! A každé chování má nějaký důvod, takže to, že se snaží zjistit, jak na něj budete reagovat, je rovněž známkou toho, že jste ho zaujala!

2. Úsměv a smích

Když se muž směje ve vaší přítomnosti, nebo se často usmívá, je to dobrý indikátor toho, že se mu líbíte. Úsměv je totiž podvědomý projev spokojenosti a radosti. Pokud se tedy muž směje vašim vtipům, a to i těm méně vtipným, pravděpodobně se snaží ukázat, že mu je ve vaší přítomnosti příjemně.

3. Fyzická blízkost

Jakmile muž vyhledává příležitosti k tomu, aby vám byl fyzicky blíž, a to například tím, že se k vám naklání během konverzace nebo se snaží sedět vedle vás, je to jasné znamení zájmu. Fyzický dotek, byť jen lehký a zdánlivě náhodný, jako je například dotek na paži nebo rameni, může rovněž indikovat jeho zájem.

4. Zájem o vás a vaše názory

Pokud se muž zajímá o ženu, obvykle se vyptává na její zájmy, názory nebo pocity. Pokud tedy muž naslouchá tomu, co mu říkáte, a dokonce si pamatuje detaily, je to velmi dobré znamení, že vás bere vážně a záleží mu na vás.

5. Komplimenty a pochvaly

Muži často vyjadřují svůj zájem prostřednictvím komplimentů. Když si tak muž všímá i drobných detailů, jako je váš nový účes, oblečení nebo úspěchy, a chválí je, pravděpodobně se vám snaží ukázat, že vás vnímá a oceňuje.

6. Snaží se na vás udělat dojem

Chová se galantně a upravuje si svůj vzhled! I to jsou indicie toho, že se mu líbíte! Patří sem také to, že vám nabízí pomoc, zve vás do restaurací nebo na zajímavé akce, či vám nosí drobné dárky. 

7. Rád si na vás udělá čas

Jakmile má muž tendenci trávit s vámi hodně času a je snadno k dispozici, je to jednoznačný signál jeho zájmu! Muži totiž obvykle investují čas pouze do toho, co považují za důležité. Pokud tedy ruší jiné plány, aby mohl být s vámi, znamená to, že jste pro něj prioritou.

8. Řeč těla

Znaky zájmu jsou také otevřené a uvolněné držení těla, otočení těla směrem k vám, zrcadlení vašich pohybů nebo často zmiňované “podvědomé dotýkání vlasů”…Muži tyto signály nevědomě používají, aby ukázali, že jsou přístupní a zaujatí.

9. Komunikace mimo osobní setkání

Zcela jasným signálem je i časté psaní zpráv, telefonáty, nebo aktivita na sociálních sítích, jako je lajkování a komentování vašich příspěvků!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Martin Kocián: Myslel jsem, že budu pořád jako Agáta Hanychová!

Je to doma, burácel dav na Staroměstském náměstí!