in

WTFWTF LOLLOL VztekVztek SmutekSmutek SuperSuper MilujuMiluju

Martin Kocián: Myslel jsem, že budu pořád jako Agáta Hanychová!

Devadesátá léta nepřinesla bývalému Československu jen čerstvě nabytou svobodu, objevila se také mánie chlapeckých skupin, která již nějakou chvíli probíhala ve většině zemí západního světa! Tehdy totiž ve Spojených státech a později i po celém světě plnily příčky hudebních žebříčků hity skupin jako Take That, East 17 či Backstreet Boys. A ani Česko nemohlo zůstat pozadu! V roce 1995 se tak v Litvínově zrodila skupina čtyř kluků, kteří začali vystupovat pod jménem Lunetic!

„Některé fanynky byly dopoledne na autogramiádě v Brně, odpoledne v Praze na koncertě a večer už byly před mým domem dřív, než jsem přijel. Když třeba skončil koncert a my museli jít k autu kolem davu, tak nás ten dav úplně semkl a stlačil. Lidi padali, dupali po sobě, tahali mě za vlasy…Byl jsem i poškrábaný. Třeba telefonní čísla jsme museli měnit obden. Měl jsem i sto zmeškaných hovorů za minutu. Dokonce jsme si říkali, že už toho asi necháme, protože nám to přišlo za hranicí,“ zavzpomínal na staré časy pro Deník.cz jeden z členů skupiny – Aleš Lehký.

Nad tím, jak je vlastně vůbec možné vzbudit takovou mánii, se zamyslel i Martin Kocián, který byl Jaromírem Soukupem pozván do jeho nového podcastu Show Jaromíra Soukupa. Dle názoru Kociána se prostě jednalo o určitou vlnu, která již probíhala v zemích, jako bylo Německo či Anglie, takže zažít si něco podobného si zřejmě potřebovala i Česká republika. „Takže jsme to vlastně zažili my, ale mohl to být kdokoli jinej. Hodně mi to dalo, hodně mi to vzalo. Určitě mi to přivedlo takovou tu nezodpovědnost, že jsem měl prostě všechno víc zadarmo a přestal jsem si toho vážit. Myslel jsem, že to bude pořád stejný, že budu pořád jako Agáta Hanychová. Když jdu teď do toho Clashe, tak to je nová zkušenost, a to já mám rád, protože jsem bojovník, takže se s tím poperu! Jak s tou slávou, tak se vztahy, tak s dluhama, tak se závislostí,“ prohlásil rozhodně Kocián, který se v současné době připravuje na zápas v kontroverzní sportovní organizaci Clash of the Stars. 

Bývalý člen kapely Lunetic totiž stále bojuje se závislostí na návykových látkách a zápas v Clashi tak vnímá i jako příležitost, jak se dát znovu dohromady! Napadlo mě, že bych měl splatit nějaké dluhy, které jsem si tento rok udělal. Choval jsem se jako lotr. Dělám to pro peníze a také, abych se trošku korigoval a chodil alespoň dvakrát, třikrát týdně do posilovny,” uvedl před časem Kocián pro Super.cz.

Je rovněž patrné, že Martina Kociána stále mrzí, jak to s jeho působením ve skupině Lunetic nakonec dopadlo… „Lunetic zničilo, že jsme přestali být kamarádi, jako jsme byli předtím. Dřív jsme byli kamarádi, co se scházejí na zkouškách, na trénincích, a pak jsme se prostě rozdělili…Myslím si, že droga není hlavní příčina, ale je to jedna z příčin. Lituju toho, že nejsem v Luneticu. Proto se i víc snažím, abych je doběhl, protože, když jste na gauči nebo někde v práci a prolezete internet a oni tam mají plný diář akcí, tak to je ta realita toho, že jsem to posral. Oni mi těžko můžou věřit, já jsem se do Luneticu vrátil čtyřikrát. Teď se ale bude točit dokumentární film, takže nás to může trochu spojit,“ svěřil se Jaromíru Soukupovi Martin.

https://www.instagram.com/p/C7WmbW-MreU/

View this post on Instagram

A post shared by Jaromir Soukup (@jaromir_soukup)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Agáta Hanychová: Soukup si holky značkuje stejným přívěskem!

Jak poznáte, že se mu líbíte?