in

WTFWTF SuperSuper OMGOMG VztekVztek SmutekSmutek MilujuMiluju LOLLOL

Kocián z Luneticu: Jdu do Clashe a snažím se přestat s drogama!

Když bylo Martinu Kociánovi v devadesátých letech 17 let, začal vystupovat jako DJ na diskotékách, kde se seznámil s Alešem Lehkým a společně pak v roce 1996 založili skupinu Lunetic! Později se k nim přidali i dva tanečníci, a to Vašek Jelínek a David Škach a již po dvou letech následoval obrovský BOOM! Složili skladbu „Máma“, která se rychle stala hitem a nejen, že se probojovala na první příčky hitparád, ale spustila doslova československou mánii! Tehdy se totiž fanynkám z přítomnosti kluků až podlamovala kolena! „Těžké chvíle nastaly třeba na koncertech, kde nebyla dostatečně silná ochranka. Dívky se tlačily na naše auto nebo přímo na nás, tahaly nám věci, sundávaly čepice, trička, jenom aby z nás něco urvaly. Spaly nám i před barákem, já měl doma u rodičů dokonce stanové městečko,” zavzpomínal pro Magazín na tehdejší roky jeden z členů skupiny – Aleš Lehký.

I přesto, že byl Lunetic stále na vrcholu, díky přetrvávajícím neshodám a vlastním problémům s drogami, ji v roce 2003 opustil Martin Kocián! „Měl jsem pocit, že ze své pozice nemusím nic řešit. Uznávám, že jsem zpychl. První desky jsme prodali čtvrt milionu, tak jsem si koupil káru, pořídil kérky a trochu frajeřil. Dělal jsem si, co jsem chtěl – sex, drogy, rokenrol, tak to bylo. Když jsem chtěl mít v noci po koncertě holku, nebyl problém. O to hůř jsem pak padl na hubu…,“ prohlásil kdysi pro iDNES.cz Martin.

Společně s Markétou Pokornou pak v roce 2002 založil skupinu 2M, která však vydala pouze jedno album a nedlouho poté zanikla…Následně Kocián vystupoval na diskotékách a připravoval desku, ze které ale nakonec sešlo…V roce 2008 ovšem Lunetic vyhlásil velký návrat, a to v celé, čtyřčlenné sestavě! Martin v roce 2011 vydal s Luneticem sólovou desku Na vlnách, v roce 2019 ale přišlo toto prohlášení: „Je nám to velmi líto, ale Martin Kocián už není členem skupiny Lunetic. Důvody jsou velmi osobní, takže jen mezi námi…“ Znovu se tak spekulovalo o Kociánových problémech s drogami, o kterých se v podstatě spekuluje dodnes…

V posledních dnech tak bylo velkým překvapením, když se Martin objevil na tiskové konferenci sportovní organizace Clash of the Stars, kde bylo oznámeno, že vstupuje do zápasu se Snejksem! 

A nejen, že se tiskové konference zúčastnil, ale postaral se i o pořádnou show! Na pódiu totiž vystoupil s taneční kreací s prvky break dance!

https://www.instagram.com/p/C6o2KGPNW2G/

View this post on Instagram

A post shared by Clash of the Stars (@clashofthestars)

View this post on Instagram

A post shared by Clash of the Stars (@clashofthestars)

View this post on Instagram

A post shared by Clash of the Stars (@clashofthestars)

A jak vlastně došlo k tomu, že byl v rámci Clash of the Stars osloven zrovna Martin Kocián? „Ta nabídka je o tom, že si můžu vydělat peníze a ještě můžu dokázat být alespoň 45 dní čistej,” uvedl Kocián pro Expres.cz Já jsem nejdřív hledal práci na stavbě, potom jako elektrikář, a pak jsem v metru potkal kluky, kteří mi řekli, jestli nechci do klece…Snažím se prostě skončit s drogama a díky tomu zápasu se trošku koriguju, protože to ještě nemám vyřešený. Ani Snejks…Takže vlastně bojujeme sami se sebou, a to ostatní je jenom hra…Od zítřka budu muset prostě přestat mluvit a začít trénovat. Je mi líto, že to s Luneticem skončilo…Je lepší neopouštět staré známé pro nové…V kontaktu nejsme od roku 2019…,“ prohlásil Kocián pro eXtra.cz po tiskové konferenci. A v rozhovoru pro Super.cz se dokonce svěřil, že od Clash of the Stars ani nedostal žádnou velkou odměnu: „Řeknu to takhle, je to lepší, než kdybych točil nějaké gay porno, za ty samé prachy…Napadlo mě, že bych měl splatit nějaké dluhy, které jsem si udělal tento rok. Choval jsem se jako lotr.“ 

A jak vzpomínají na časy, kdy před byty jejich rodičů stavěla roztoužená děvčata stanová městečka, ostatní členové?  „Zůstali jsme přáteli, i když jsme se jako kapela rozpadli, a pak jsme se dali znovu dohromady. A teď jezdíme se živou kapelou už patnáct let. Ale vzpomínáme krásně. Máš v hlavě patnáct tisíc lidí, kteří zpívají tvoje písničky a hází podprsenky. My to vlastně prožíváme už šestadvacet let, tedy ne takhle ve velkým…A s podprsenkama už máme doma manželky,“ prohlásil pro eXtra.cz Aleš Lehký, a to za přítomnosti Vaška Jelínka a Davida Škacha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Lela Vémolová pod palbou kritiky kvůli novým rtům!

Agáta Hanychová: S Prachařem jsme se podváděli navzájem!