in

OMGOMG VztekVztek

Nancy Faeser: Kdo chce chalífát, je v Německu na špatné adrese!

„Kdo chce chalífát, je v Německu na špatné adrese. V Německu jsou stejná práva pro ženy, svoboda vyznání a demokracie. Podnikáme tvrdé kroky proti islamistické teroristické propagandě a proti nenávisti vůči Židům,“ napsala na sociální síti X spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová!

Tímto prohlášením Faeserová reagovala na sobotní demonstraci v německém městě Hamburk, kde 110 mladých muslimů demonstrovalo za ustavení islámské diktatury – chalífátu! Nebyla to ale jen Faeserová, kdo se proti demonstraci tvrdě postavil. Christoph Ploss, poslanec opoziční konzervativní Křesťanskodemokratické unie (CDU), vyzval k rychlému zakázání radikálního islámského uskupení Muslim Interaktiv, ke kterému mají organizátoři hamburského protestu blízko!

Na dav, kterým se neslo volání Alláh akbar (Bůh je velký) a jehož účastníci drželi v rukou transparenty s nápisy jako řešením je chalífát” nebo Německo = diktatura hodnot,” dohlížely početné policejní jednotky! https://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-1332498.html

Chalífát znamená vládu chalífy, tedy hlavy muslimské obce. Vznikl po smrti proroka Mohameda v roce 632 a původně se jednalo o náboženskou instituci, ale i státní útvar, který zahrnoval veškerá území ovládaná muslimy a ve kterém se striktně uplatňovalo islámské právo šaría! Demonstrující v Hamburku se účastnili akce v důsledku výzvy radikální islamistické skupiny Muslim Interaktiv a demonstrace byla namířena proti údajným protimuslimským mediálním kampaním! 

Podle německého deníku Bild se demonstrace zúčastnil i vůdce Muslim Interaktiv – Joe Adade Boateng (25), který má na sociálních sítích tisíce sledujících a pravidelně nabádá mladé muslimy k nenávistným projevům proti západnímu světu a Izraeli. Tento mladý muž na demonstraci vystoupil s projevem vyzývajícím k chalífátu, a to takovým způsobem, že jeho nepřirozený křik a pohyby místy připomínaly až Adolfa Hitlera. „Chtějí zrušit demokracii a náboženský stát z doby kamenné označují jako řešení,”  nechápal zvrácenou logiku autor článku deníku Bild. V magazínu Focus pak bylo možné vidět komentář fotografie z demonstrace, na které stály zahalené ženy odděleně od mužů a který zněl: „Obzvláště žalostný obrázek…”

A jak na tyto skutečnosti vlastně reaguje německá veřejnost na sociálních sítích, kde tyto informace vzbudily opravdu silné vášně? Uživatel na platformě X pod jménem Markus Krall například napsal: Paní Faeserová, Vy a vám podobní jste do naší země propašovali miliony těchto lidí. Kdybyste v sobě měla alespoň špetku cti, uvolnila byste místo vládě, která to umí lépe a jejíž politika není ideologická.” A i další komentáře se nesly v podobném duchu: Tvrdému přístupu zatím nic nenasvědčuje. Naopak, muslimové přebírají veškerý veřejný prostor,” anebo: Islamisté v Hamburku nemají dojem, že by se proti nim tvrdě zakročilo, nebo že by byli v Německu na špatné adrese…”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Dokážete být ve vztahu věrní?

Miss Ruža Dolli: Najděte si partnera, který se o vás postará!