in

Zítra nás čeká úplněk ve znamení Blíženců

Jedenáctý úplněk tohoto roku a poslední před zimním slunovratem nás čeká zítra, 27. listopadu 2023 v 10:16 hod na 4°51‘, a bude ve znamení Blíženců. Blížencům vládne vzdušný živel, a proto bývají tito lidé velmi komunikativní a vnímaví, ale na druhou stranu také nestálí a často nevědí, co chtějí. Blíženci jsou totiž známí tím, že se v každém z nich skrývá ještě minimálně jeden další Blíženec a v něm další a další. Nemá tak žádný smysl snažit se Blížence měnit, nebo vychovávat, bylo by to zbytečné… Věci si stejně udělají tak, jak sami chtějí!

A jak vlastně působí energie úplňku? Za úplňku můžeme pozorovat, že se mnoho lidí chová podivněji než obvykle, emoce jsou intenzivnější a je i větší potřeba stáhnutí se do sebe, nebo silnější pociťování starých jizev. Úplňku ve znamení Blíženců se také říká Bobří úplněk, protože bývá mrazivý a večer i ráno ho doprovází chladné mlhy. Název bobří získal od indiánských kmenů, které pojmenovávaly úplňky na základě zvláštních rysů konkrétního měsíce. V tomto období totiž bobři staví hráze a připravují si zásoby na zimu. Dalším důvodem tohoto názvu je také tradiční nastražování pastí lovci, kteří bobry lovili pro kožešinu.

Při Bobřím úpňku tedy můžeme pociťovat určité uvolnění, neboť přichází čas, kdy máme nechat odejít všechny staré bolesti a těžkosti. Vede nás k tomu, abychom začali přemýšlet, co máme ze svých životů odstranit, protože nás to zatěžuje, nebo vyčerpává. Přichází čas začít uklízet sám v sobě, abychom do dalšího roku mohli vstoupit s větším klidem a pohodou, nezatíženi těžkými myšlenkami. Nechte se unášet těmito očistnými energiemi, které přináší spojení energií Merkuru, Marsu a Saturnu. Mars a Saturn dávají celému procesu i tak trochu ohnivý náboj. Tedy chuť někam vyrazit, najít si čas na společenské aktivity nebo schůzku s přáteli. Jelikož je Merkur planetou komunikace, můžeme být při těchto setkáních hodně aktivní. Mít například potřebu se někomu svěřit, nebo se podělit o svůj příběh.  Pozor však na to, že pokud ve vás něco nedořešeného „bublá“, může to „přetéct.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Český slavík 2023

Útok na Jana Bendiga na Českém slavíkovi