in

Český slavík 2023

V pátek 24. listopadu 2023 se v pražském Fóru Karlín opět konal Český slavík, který vstoupil již do sedmé dekády své existence. Diváci mohli pro svého oblíbence hlasovat až do půlnoci 12. listopadu 2023, a to maximálně pro šest interpretů v kategoriích zpěvák, zpěvačka, hudební skupina a hip hop a rap.  Českého slavíka v kategorii zpěvačka nakonec získala Ewa Farna a odnesla si i Absolutního slavíka: „Vždycky si říkám, že budu vtipná a pak se tady dojmu jak k*etén,“ prohlásila s dojetím. Předčila tak Lucii Bílou a Monikou Absolonovou, které se umístily na druhém a třetím místě.

http://Ewa%20Farna

Zpěvákem roku se stal Marek Ztracený, a to před Vojtěchem Dykem a Richardem Krajčem: „Nikdy to nebudu brát jako samozřejmost,“ prohlásil Ztracený, který se stal již trojnásobným vítězem. Pro Českého slavíka si stejně jako loni přišla i skupina Kabát: „My, takoví rockoví dinosauři, jsme porazili ty mladý kapely,“ prohlásil s nadšením Josef Vojtek.

http://Marek%20Ztracený

Hvězdou večera se ale bezesporu stal Václav Neckář, který vstoupil do Síně slávy a doplnil tak Jiřího Suchého, který tuto tradici loni zahájil. Cenu Václavu Neckářovi předala Marta Kubišová a dodala: „Je to můj kamarád.“ Ve stále relativně nové kategorii „Hip hop a rap“, zvítězil Calin, který ji ale nemohl převzít osobně, jelikož koncertoval v Brně. Spojil se tedy s přítomnými v sále alespoň přes obrazovku a neotřele prohlásil:  „Můžu mluvit, jo? Myslím, že jsou lepší adepti na tuhle cenu, každopádně díky moc.

http://Václav%20Neckář%20a%20Marta%20Kubišová

Moderátoři přivítali také hvězdy v sále, kterých bylo tento rok opravdu požehnaně. Dorazilo i velké množství influencerů a účastníků reality show. Českého slavíka se účastnil dokonce i Jaromír Soukup, ze kterého si moderátoři během večera dělali srandu a komentovali i jeho osobní život. Na předávání cen se totiž dlouze chystala i Agáta Hanychová s Mirkem Dopitou. Na svém instagramu dokonce ukazovala šaty, připravené speciálně pro tuto příležitost. Když se však dozvěděla, že si několik dní před galavečerem vyžádal lístky i Soukup, svou účast narychlo zrušila. Po vulgárním incidentu, kdy na ní Jaromír Soukup ukázal při předávání dcery Rozárky prostředníček, se s ním zřejmě nemá nejmenší chuť potkat.

Český slavík 2023 – výsledky

ZPĚVAČKY
1. Ewa Farna
2. Lucie Bílá
3. Monika Absolonová

ZPĚVÁCI
1. Marek Ztracený
2. Vojtěch Dyk
3. Richard Krajčo

SKUPINY
1. Kabát
2. Mirai
3. Kryštof

HIP HOP A RAP
1. Calin
2. ATMO Music
3. Marpo

ABSOLUTNÍ SLAVÍK
Ewa Farna

OBJEV ROKU
Tereza Balonová

SÍŇ SLÁVY
Václav Neckář

PÍSEŇ ROKU posluchačů Rádia Impuls
Hory (kapela O5 a Radeček)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Manžel šéfky Miss Czech Republic byl zatčen

Zítra nás čeká úplněk ve znamení Blíženců