in

Proč ztratil zájem?

Možná se vám to už stalo. Potkali jste někoho, s kým jste si rozuměli, s kým jste rádi trávili čas, ale po nějaké době začal jeho zájem upadat. Proč se to vlastně stalo a jaké k tomu vedou důvody? 

1. Často se stává, že muž vyhodnotí ženu jako snadnou „kořist“. Tedy, že získat její zájem nedá zas tolik práce. Pokud vás získal snadno, což může být i to, že rychle došlo k fyzickému sblížení, může jeho zájem opadnout. 

2. Muž ve vztahu nalezl něco, co mu vadí a co není schopen akceptovat. To ale může být opravdu cokoli. Jistě, bývá to také výmluva, ale je nutné toto rozhodnutí respektovat. Nemá totiž smysl přesvědčovat druhého o vlastní hodnotě, kterou on sám nevidí.

3. Příliš tlačíte na pilu. Ze začátku to vypadalo, že si perfektně rozumíte. Měli jste podobné zájmy a mohli proklábosit celou noc bez toho, aby došlo téma. Je také pravda, že ženy potřebují mnohem víc emocionální pozornosti, takže se snadno může stát, že si ji začnou vynucovat. Tehdy dochází k narušení rovnováhy v „dávání a braní“ a i tímto způsobem se věci mohou pokazit. A to víc pak v případě, kdy se jedná o začátek vztahu, kdy muž ještě není dostatečně citově angažován. Snadno se tak vyleká a uteče.

4. Když má muž pocit, že jste na něm závislá. Možná jste mu příliš přizpůsobila svůj život. Přestala se stýkat s přáteli a věnovat se tomu, co vás baví. Muž vás vidí jako jistotu a když ho ještě navíc začnete kontrolovat, nebo bombardovat smskami, může se stáhnout. Muži přeci jenom vztahy vnímají trochu jinak a většinou mívají větší potřebu osobní svobody. Když vycítíte, že muž ztrácí zájem nebo se dostatečně nesnaží, je nejlepší ho nechat v klidu a rozhodně si jeho čas nevynucovat. To je totiž přímá cesta k tomu, aby ztratil zájem úplně.

Chcete, aby se partnerův zájem obnovil a aby se opět začal snažit? 

Můžete zkusit několik tipů. Dělejte věci jinak a změňte své chování. Nebuďte například doma v obvyklou dobu, neodepisujte na každou sms a telefon rozhodně neberte na první zavolání. Muže můžete také vyvést z míry tím, že začnete předstírat nezájem. Buďte méně dostupná a nesvěřujte se mu se svými plány. Nyní to buďte vy, kdo neví, co bude v budoucnu, nebo kdy se uvidíte. Nic také nevysvětlujte a staňte se tak trochu tajemnou. Je totiž třeba, aby ztratil pocit jistoty, který získal vaším předchozím chováním a díky kterému vás bere jako samozřejmost. 

Nezapomínejte však na to, že chyba nemusí být ve vás, ale že vás druhý například pouze vyhodnotil – jako k sobě nekompatibilní. A na světě jsou přeci miliony jiných mužů, takže i vy jistě najdete někoho, kdo vás ocení a bude vás vidět – jako tu „pravou.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co si myslíte?

Napsal(a): Bizzár

Roland z Big Brothera: Je to ponižující

Manžel šéfky Miss Czech Republic byl zatčen